trusten logo
home

ina bastiaans tactielstimulering

 

Over Ina

 

Ik ben in 1981 afgestudeerd als verloskundige en heb ervaring zowel in de thuispraktijk als in het ziekenhuis. Inmiddels werk ik bijna 20 jaar als docent op de Academie verloskunde in Maastricht.

Aanraking is een wezenlijk onderdeel van het vak verloskunde en loopt als een rode draad door mijn leven. In 1990 heb ik de basis opleiding haptonomie gevolgd. Daarna heb ik me bewaamd in de pre- en postnatale haptonomische begeleiding van ouders. Om het pakket compleet te maken heb ik ook de natale opleiding afgerond in die periode. Deze vaardigheden heb ik een aantal jaren expliciet ingezet d.m.v. trainingen voor a.s. ouders. Impliciet vormde het altijd een wezenlijk onderdeel van mijn werk als verloskundige.

In 2009 raakte ik gefascineerd door oxytocine en de effecten van Tactiel Stimulering. In dat jaar heb ik de basisopleiding Tactiel Stimulering gevolgd en ben ik gestart met praktijk Trusten. In 2010 heb ik me verder ontwikkeld tot Tactiel Therapeut, door een opleiding in Zweden bij de grondlegster van deze methode te volgen. Daarna heb ik o.a. scholingen gevolgd op het gebied van leefstijl- en voedingsadviezen. Ook maak ik gebruik van acupressuur en aromatherapie. Naast zwangerschap en geboorte zijn overgangsklachten, psychische problematiek en hooggevoeligheid mijn belangrijkste aandachtsgebieden.

Ik voel me bevoorrecht dat ik werkend vanuit mijn passie anderen letterlijk en figuurlijk mag raken. Dat ik een bijdrage mag leveren aan hun persoonlijke groei.

Mijn uitgangspunt in ieder contact is de ander oprechte en warme aandacht te geven.

 

 

"Zachtaardig, geduldig, positief, menselijk, warm en toegankelijk zijn karaktereigenschappen die echt bij Ina horen. Ze weet deze eigenschappen perfect te combineren met al haar kennis en komt hierdoor zeer professioneel over. Ik voelde me direct vertrouwd en op mijn gemak. Echt een aanrader!"

 

 

 


bel voor een afspraak
mail

download hier de folder

Logon copyright praktijktrusten.nl