Effecten

 Als de huid wordt aangeraakt, activeert dat je tastreceptoren en maakt je lichaam oxytocine aan. Oxytocine is de tegenhanger van stresshormonen. Niet alleen ervaar je meer rust en vertrouwen, waardoor je bijvoorbeeld beter slaapt, een stabielere stemming krijgt en beter kunt relativeren; oxytocine reguleert ook je bloeddruk, spijsvertering en circulatie. Tevens verhoogt het je pijngrens: je ervaart minder pijn en je kunt er beter mee omgaan. Dat is bijvoorbeeld bij een bevalling een gunstig effect.

Ook voor het slagen van borstvoeding en de binding met je kind is oxytocine van belang: het bevordert de moedermelkafgifte en het stimuleert verbinding met anderen. Omdat het hormoon de weeën activeert, zijn bovendien weeënstimulerende middelen minder vaak of in een lagere dosering nodig. Tel bij dit alles een beter geheugen en betere concentratie op en de belangrijkste effecten van oxytocine zijn compleet.

 

“Mede dankzij de kennis die ik van Ina kreeg over de werking van oxytocine kon ik mijn bevalling op eigen kracht doen. Zonder weeënopwekkers en zonder externe pijnstilling.”

06 30 12 14 62
email
download hier de folder
PRAKTIJKADRES